BARREL

CORNICE

 SHARP

 

 

Corkcoal UDRŽITELNOST

 

Proč do korku přidáváte aktivní uhlí?

Póry aktivního uhlí (AC) díky svým vlastnostem zachycují nežádoucí látky (chutě a pachy) z korku, a dokonce neutralizují TCA. Omezujeme tradiční chemické procesy a získáváme tak udržitelnější zátky. 

 Snižuje použití AC uhlíkovou stopu korkové zátky?

Ano, uhlíková stopa připadající na AC je mnohem menší než uhlíková stopa průmyslových procesů, které jeho použitím ušetříme. 

 Používáte při sestavách se dřevem lepidlo? 

Ne, korkové monoblokové provedení zátek T-top nevyžaduje montáž. A v provedeních montovaných se dřevem se zasunutí a upevnění hmoždinky provádí tlakem a bez použití lepidla. 

Rozkládá se zátka Corkcoal biologicky rychleji než standardní zátka?

Ano, je známo, že vlastnosti AC urychlují biologickou degradaci v kombinaci s jinými materiály. V jeho pórech se hromadí kyslík, voda a mikroorganismy potřebné pro tento proces. 

 Jsou zátky z korkového uhlí udržitelnější? 

Ano, snižujeme množství odpadu a šrotu, snižujeme množství chemikálií a C02 několika procesů, při montáži nepoužíváme lepidlo a navíc jsme je navrhli s krátkými stopkami, abychom optimalizovali využití materiálu. 

 

OTÁZKY K ORGANOLEPTICKÝM VLASTNOSTEM A DESIGNU

 

Má korkové uhlí lepší organoleptické vlastnosti?

Ano. potvrzuje to výzkum provedený laboratoří Cork Center z lnstitut Català del Suro (Katalánský korkový institut). Pouze s rostlinnými aromaty v množstvích, která jsou pod detekční úrovní normy. 

Odstraňuje použití AC z korku TCA?

Ano, zachycuje ji a zcela neutralizuje na úroveň, která není laboratorně měřitelná. To je bezprecedentní úspěch, který byl v minulosti problematický a korku jako organickému materiálu vlastní. 

 Zlepšuje použití AC organoleptické vlastnosti korku?

Díky svým vlastnostem póry AC přirozeně zachycují ali nežádoucí látky (chutě a pachy) korku, dokonce neutralizují TCA (v tomto ohledu je to nejlepší zátka na trhu). 

 Proč jsou některá provedení monobloková?

Monobloková provedení jsou účinnější a udržitelnější, vyžadují pouze jeden průmyslový proces přeměny a lze je snadněji recyklovat, protože není nutné oddělovat jejich složky. 

 Pomáhá mi Corkcoal budovat příběh mého výrobku?

Ano, v mnoha případech je použití aktivního uhlí nebo jiných derivátů uhlí klíčové při výrobě vín a lihovin (příklad: karbonizace dřeva uvnitř barreisů). Vizuální spojení korku s dřevěným uhlím posiluje a zdůrazňuje příběh.