2022, Rok skla

Organizace spojených národů rozhodla, že rok 2022 bude Rokem skla, a to jako uznání tohoto materiálu a jeho četného využití a přínosu pro svět v průběhu historie. Tento rok bude také sloužit ke zdůraznění ekonomického, vědeckého, environmentálního a kulturního významu skla jako "transformačního materiálu pro lidstvo".

Sklo, materiál, který utváří řešení v tak rozmanitých odvětvích, jako je architektura, zdravotnictví, letectví nebo automobilový průmysl, se již mnoho let používá v nejrůznějších projektech.

Transformační materiál

Valné shromáždění OSN při představení skla jako vybraného materiálu pro rok 2022 prohlásilo: "sklo provází lidstvo po staletí a obohacuje kvalitu života milionů lidí jako jeden z nejdůležitějších, nejuniverzálnějších a nejtransformačnějších materiálů historie".

Organizace spojených národů se opírá o podporu a záštitu více než tisíce organizací z více než 80 zemí. Patří mezi ně univerzity, výzkumná centra, muzea, vědecké a umělecké společnosti, výrobci a dodavatelé skla z celého světa.

Všechny tyto organizace a kromě mnoha dalších budou v průběhu roku 2022 pořádat osvětové aktivity, jako jsou konference, výstavy, setkání a přednášky v různých formátech, při nichž budou zvyšovat povědomí o všestrannosti a udržitelnosti skla. Plánované aktivity budou zároveň sloužit jako způsob, jak upozornit na význam skla v našem každodenním životě.

Představování, vytváření a prožívání skla

Ve společnosti ESTAL je sklo materiálem, do kterého se ponořujeme, abychom vytvářeli nové tvary, návrhy a designy, kde je jediným omezením naše představivost. Již více než 25 let nás tvárnost, všestrannost a péče o životní prostředí, kterou nám materiál, jako je sklo, poskytuje, inspiruje při hledání nejinovativnějších a nejkrásnějších designů našich skleněných lahví.

Objevte všechny návrhy ekologických lahví a recyklovaného skla v našem online katalogu a obchodě, kde si můžete vyžádat vzorky a prohlédnout si naši práci z první ruky.